Melita Rova Psychotherapy Clapham Junction & Sydenham

Θεραπεία στα ελληνικά. lavpredawn-fw

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία / Τοποθεσία: Νοτιοδυτικό και Νοτιοανατολικό Λονδίνο.


Πληροφορίες

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μου.

Ελπίζω να βρείτε τις παρακάτω πληροφορίες χρήσιμες. Η αναζήτηση του κατάλληλου θεραπευτή δεν είναι εύκολη υπόθεση για πολλούς ανθρώπους και ειδικά όταν ζει κανείς μακρυά από τον τόπο καταγωγής και έχει ανάγκη να μιλήσει για προσωπικά θέματα στη μητρική γλώσσα.

Λίγα λόγια για μένα:
Το όνομά μου είναι Μελίτα Ρόβα και εργάζομαι ως επαγγελματίας ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είμαι κλινικό μέλος δύο εκ των μεγαλύτερων επαγγελματικών συλλόγων της Αγγλίας, του BACP (https://www.bacp.co.uk) και του UKCP (https://www.psychotherapy.org.uk/). και η πρακτική μου τελεί υπό την αιγίδα τους και τον κώδικα ηθικής τους. Αυτοί οι δύο σύλλογοι είναι αρμόδιοι για την πιστοποίηση και αξιολόγηση επαγγαλματιών του χώρου και αποτελούν, κατά το δυνατό, σφραγίδα ποιότητας και ασφάλειας για τον εξυπηρετούμενο και πελάτη συμβουλευτικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών.

Λίγα λόγια για την υπηρεσία μου:
Προσφέρω ατομικές και εμπιστευτικές συνεδρίες σε ενήλικες και νέους από 16 ετών και άνω. Η θεραπεία μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη. Το είδος της θεραπείας που προσφέρω είναι κατάλληλο τόσο για ανθρώπους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας όσο και για ανθρώπους που έχουν ξανακάνει θεραπεία διαφόρων μεθόδων.

Λίγα λόγια για την μέθοδό μου:
Η μέθοδος που ακολουθώ μπορεί να περιγραφεί ως συνθετική σχεσιακή συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινώ από την άμεση εμπειρία του ατόμου και δίνω ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη και διατήρηση μια θεραπευτικής σχέσης εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Αντλώ από διαφορετικές προσεγγίσεις (όπως προσωποκεντρική, ψυχαναλυτική, υπαρξιακή) προκειμένου να ανταποκριθώ ευέλικτα και δυναμικά στις ανάγκες του ατόμου. Η κεντρική αξία του μοντέλου μου αφορά στην αναγνώριση του γεγονότος ότι κάθε άτομο βιώνει μοναδικά και διαφορετικά παρόμοια στάδια ή εμπειρίες της ζωής. Επομένως ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό τρόπο αντίληψης και πρόσληψης της βοήθειας που μπορεί να είναι διαθέσιμη. Η δουλειά μου είναι να αφουγκραστώ με όση μεγαλύτερη ακρίβεια μπορώ την ατομική συχνότητα, γλώσσα και εμπειρία του κάθε ανθρώπου για να τον συναντήσω στο σημείο που βρίσκεται, ώστε να συμπορευθούμε και στη συνέχεια να τον βοηθήσω να προχωρήσει με μεγαλύτερη ειρήνη, ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Αυτή η διεργασία προσφέρει μια πολύ σημαντική προοπτική. Το άτομο ξεκινά να ξεκαθαρίζει τις δικές του σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα προκειμένου να ανακαλύψει τις δικές του απαντήσεις, τις δικές του ξεχασμένες ή απαρνημένες δημιουργικές δυνάμεις και να απαλύνει ή/και να ξεπεράσει τα τραύματά του ή τα άγχη του. Με άλλα λόγια ανακαλύπτει ότι έχει μέσα του ό, τι χρειάζεται για να επιλέξει με μεγαλύτερη αυτεπίγνωση τί μπορεί να αλλάξει και τί μπορεί να αποδεχτεί έτσι ώστε να πορευτεί με μεγαλύτερη ηρεμία και ικανοποίηση στην περαιτέρω ζωή του. Το όφελος είναι επομένως διπλό καθώς το άτομο ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται (ή και εκπαιδεύεται) να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει μια νέα και περισσότερο ολοκληρωμένη σχέση με τον εαυτό του, που τελικά γίνεται ο/η δικός/η του/της θεραπευτής/τρια για τη συνέχεια της ζωής του.

Ενδεικτικά θέματα στα οποία προσφέρεται συμβουλευτική ψυχοθεραπεία:
Προβλήματα σχέσεων, Εργασιακά Προβλήματα, Τραύματα πρώιμης παιδικής ηλικίας, Χαμηλή αυτοεκτίμηση, Αίσθημα μοναξιάς, Κοινωνική απομόνωση
Απώλεια, Πένθος, Θέματα γονιμότητας, Απώλεια μετά από Παλίνδρομη Εγγυμοσύνη, Αποβολή, Προβλήματα Οικογενειακού Σχεδιασμού,
Συμπτώματα όπως άγχος, ψυχαναγκασμοί- καταναγκασμοί, φοβίες, κατάθλιψη, μακροχρόνια κόπωση, προβλήματα ύπνου, ανεξήγητα σωματικά συμπτώματα και ασθένειες,
Προβλήματα διαχείρισης θυμού, εθισμών, διάφορες μορφές εξαρτήσεων, διατροφικές διαταραχές,
Προβλήματα γύρω από την σεξουαλικότητα, θέματα σεξουαλικής ταυτότητας.
Μετανάστευση, Εμπειρίες πολέμου.

Τοποθεσία:

- Δευτερα στο Sydenham (για περισσοτερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία κοιτάξτε εδώ: https://southlondontherapygroup.com/)
- Τρίτη 4:00 μμ- 9:00 μμ στο Battersea (SE11). Το γραφείο είναι πολύ κοντά στο Latchmere Leisure Centre. Από το σιδηροδρομικό σταθμό του Clapham Junction η απόσταση είναι δώδεκα λεπτά περπάτημα.

Το κόστος της κάθε συνεδρίας είναι £60. Ωστόσο εάν οι ατομικές συνθήκες είναι τέτοιες που το άτομο δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσό, μπορούμε να συζητήσουμε την πιθανότητα έκπτωσης.

Προσφορά αρχικής τηλεφωνικής επικοινωνίας;
Εάν αφού διαβάσετε αυτές τις πληροφορίες συνεχίζετε να έχετε κάποιες απορίες σχετικά με το εάν μπορούμε να συνεργαστούμε, υπάρχει η δυνατότητα να κανονίσουμε μια αρχική τηλεφωνική συνδιάσκεψη, 15 περίπου λεπτών, κατά την οποία θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας εάν μπορώ. Εάν διαπιστώσουμε ότι η θεραπεία που προσφέρω δεν είναι κάταλληλη για σας τότε συζητάμε ποιές ενναλακτικές υπάρχουν προκειμένου να σας βοηθήσω να βρείτε μια καταλληλότερη μορφή βοήθειας, εάν το επιθυμείτε.


click
©2020 Melita Rova is powered by WebHealer
Website Cookies   Privacy Policy   Admin Login