Melita Rova Psychotherapy London and Athens

Θεραπεία στα ελληνικά. lavpredawn-fw

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία / Τοποθεσία: Αθήνα & Ελλάδα διαδυκτιακά

 

Πληροφορίες

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μου.
Παροχή υπηρεσιών:
- Ψυχοθεραπεία για ενήλικες
- Συμβουλευτική εφήβων
- Συμβουλευτική γονέων
- Βραχυπρόθεσμη συμβουλευτική (DIT: ψυχοδυναμική διαπροσωπική θεραπεία)

Λίγα λόγια για την προσέγγιση και φιλοσοφία μου στην ψυχοθεραπεία:
Η προσέγγισή μου μπορεί να περιγραφεί ως μία διεργασία ενδοσκόπησης. Αντλώ τις επιρροές μου από την ψυχανάλυση, την υπαρξιακή και ανθρωπιστική σχολή. Δίνω έμφαση στη θεραπευτική σχέση και προσκαλώ σε μία διερεύνηση των σχέσων γενικότερα.

Τα συμπτώματα δεν αντιμετωπίζονται εδώ ως εχθροί αλλά ως αγγελιοφόροι μηνυμάτων από το ασυνείδητο μέρος του νου μας ή από τραυματισμένες πλευρές της ύπαρξής μας. Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε ως συγγεκριμένες ευκαιρίες για μια βαθύτερη συνάντηση με τον εαυτό μας. Η θεραπευτική αυτή εργασία, που αναλαμβάνεται από κοινού μεταξύ του θεραπευτή και του θεραπευόμενου, αποπειράται να μεταγγίσει κουράγιο και ελπίδα, να εμπνεύσει το άνοιγμα της ψυχής μας στο μυστήριο και την έκπληξη της αναζήτησης και να ενεργοποιήσει ή και να ενδυναμώσει την επιθύμια για τα όποια βήματα ωφελούν το κάθε πρόσωπο στην πορεία του. Το όφελος μιας ανθρώπινης πορείας δεν μπορεί να είναι μόνον ατομικό και ιδοτελές. Όταν ο άνθρωπος ανακαλύψει τον 'άγνωστο οικείο' εντός του τότε δύναται να ανακαλύψει έμπρακτα και τον 'άγνωστο πλησίον' δίπλα του. Αυτού του είδους η ανακάλυψη μπορεί να φέρει χαρά, ελευθερία, νόημα και να ανοίξει το δρόμο προς την ειρήνη.

Στη συμβουλευτική η παραπάνω προσέγγιση προσαρμόζεται και εφαρμόζεται πιο στοχευμένα πάνω στις ανάγκες του εφήβου ή γονέα όπως αυτές θα αξιολογηθούν από κοινού μεταξύ του συμβούλου και του συμβουλευόμενου.

Ενδεικτικά θέματα στα οποία προσφέρεται συμβουλευτική ψυχοθεραπεία:
Προβλήματα σχέσεων, Εργασιακά Προβλήματα, Τραύματα πρώιμης παιδικής ηλικίας, Χαμηλή αυτοεκτίμηση, Αίσθημα μοναξιάς, Κοινωνική απομόνωση
Απώλεια, Πένθος, Θέματα γονιμότητας, Απώλεια μετά από Παλίνδρομη Εγγυμοσύνη, Αποβολή, Προβλήματα Οικογενειακού Σχεδιασμού,
Οικογενειακά προβλήματα
Συμπτώματα όπως άγχος, ψυχαναγκασμοί- καταναγκασμοί, φοβίες, κατάθλιψη, μακροχρόνια κόπωση, προβλήματα ύπνου, ανεξήγητα σωματικά συμπτώματα και ασθένειες,
Προβλήματα διαχείρισης θυμού, εθισμών, διάφορες μορφές εξαρτήσεων, διατροφικές διαταραχές,
Προβλήματα γύρω από την σεξουαλικότητα, θέματα σεξουαλικής ταυτότητας.
Μετανάστευση, Εμπειρίες πολέμου.

Μέρες, ώρες και τοποθεσία:

Τρίτη έως Πέμπτη 8:00πμ- 4:00 μμ & 6.30μμ- 9.30μμ, Δευτέρα και Παρασκευή 8:00 πμ - 3:00 μμ

Γραφείο: Λασκαρίδου 55 Καλλιθέα, 2ος όροφος (ασανσέρ, χωρίς πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και χωρίς πάρκινγκ).

Προσφορά αρχικής τηλεφωνικής επικοινωνίας;
Πρωτού αποφασίσουμε να κλείσουμε το πρώτο ραντεβού, θα χρειαστεί να κανονίσουμε μια σύντομη αρχική τηλεφωνική συνδιάσκεψη, χωρίς κόστος, κατά την οποία θα προσπαθήσω να καταλάβω εάν μπορώ να σας βοηθήσω ή όχι. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, και αφού αποφασίσουμε από κοινού οτι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, θα λάβετε ένα κείμενο που ονομάζεται 'Πλαίσιο Πρακτικής' στο οποίο θα βρείτε όλες τις πρακτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργεί η υπηρεσία μου.

Λίγες πληροφορίες για την κατάρτισή μου:
Από το 2004 έως σήμερα εργάζομαι στον ευρύτερο τομέα κοινωνικής πρόνοιας και ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Εκπαιδεύτηκα και ασκήθηκα στην υπαρξιακή αναλυτική ψυχοθεραπεία και στη συνθετική ψυχοθεραπεία (MSc in Counselling and Psychotherapy University of Roehampton & Advanced Practitioner's course SAFPAC Constructivist and Existential College (CEC). Eργάστηκα ως σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS), ως κλινική υπεύθυνος συντονισμού θεραπευτικών κοινοτικών προγραμμάτων. Διατηρώ ιδιωτική πρακτική ως ψυχοθεραπεύτρια από το 2017. Προέρχομαι από τον χώρο της κοινωνικής εργασίας όπου αφιέρωσα μεγάλο μέρος της πορείας μου. Ως κοινωνική λειτουργός, εργάστηκα σε διάφορες δομές αστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και του δημόσιου τομέα στην Αττική καθώς και στην Αγγλία.

 

click
©2024 Melita Rova — powered by WebHealer
Website Cookies  Privacy Policy  Administration